30.01.2019-marketrii tund. Täna on meil pikk koolipäev 8-17ni.

Alustame kella tegemist. Õpetaja tõi meile 30 x 30 cm kella tooriku, mille peale me siis hakkame tegema kõrtest ilusat põhja. No ma vähemalt loodan, et ka mul tuleb see ilus ja kannatab kodus mälestuseks seinale riputada.






Tehniliselt on kella nurgad nn päikesekiirte stiilis. Esmalt diagonaalile kõrs ja siis ümber selle hakkame kleepima ülejäänud kõrsi. Jube piinlik, et endal ei ole töövahendeid kaasas (lennukisse poleks saanud, mul on käsipagas). Alustan kõige pealt nurgad ja hiljem sisu. Oluline, et kõrred oleks triigitud ja läikivad. Liimi pigem vähem, kui palju. Ja see tööpulk, nende keeles binjöö või bunjöö 😉
 Seekord õnnestus meil näha eebenipuust spooni tegemist. Siin on muide üldse väga palju erinevaid puuliike, mida katsuda ja näha




Päeva teine pool on meil restaureerimise klassis. Siin igale erialale oma õpetaja, eraldi klass. Kõik muide käivad koolis tööriietega ja kõigil on isiklikud töövahendid. Nii, et kui meil miskit vaja, saame kas õpetaja isikliku või õpilase käest. Siin marketrii klassis oskavad paar õpilast ka inglise keelt ja on väga abivalmis.

Selgus, et ikka minu tahvel pole viimistluseks valmis, aga… seekord sain lõpuks ka teada, mis igakord siis puudu on-mikroaugud, nagu nõelaaugud. Nüüd siis õpetaja oskas seletada.

Seni, kuni tahvel kuivab, tegelen oma tooliga. Täna sai tehtud uued augud tüüblitele käetugede fikseerimiseks, käetugi saeti lihtsalt ühenduskohast lahti, kuna oli liiga kõvasti kinni. Seepärast ka uued augud. Tegin ka uued tüüblid. Kokkupanemise aeg….2mm valesti . Proovisin õpetajaga neid avausi parandada puurides, kallet parandades. Ei õnnestu. Otsustasime tüübli sisse liimida käetoele ja homme uuesti maha saagida ja uue avause puurida- we will see tomorrow!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist